onsdag 16 juni 2010

Vecka 8

I måndags gick jag in i 8:e veckan av graviditeten. Mår illa, men ska pröva med "postafen", åksjuke tabletter som är rekommenderade när man är gravid. Får hoppas det blir bättre, hittills har jag inte märkt någon skillnad. :/

Här är det som sker med bebisen under vecka 8:

"
Bebisen fortsätter att utvecklas i rasande hastighet. Hudveck som ska bilda ögonlock och små örongroddar anläggs. Fostrets ögon sitter fortfarande brett isär men kommer att flytta sig till framsidan av ansiktet så småningom. Nästippen är redan bildad. Med ultraljud kan man se att hjärtklaffarna är utvecklade och luftrör från strupe till lungor är på plats i den nu allt längre överkroppen som samtidigt rätas ut.

För bara ett par veckor sedan var din bebis armar bara små stumpar, men nu har den redan armbågar samtidigt som armar och ben växer allt längre. Antydan till fingrar och tår kan också urskiljas." Se länken http://www.blimamma.se/gravid-vecka-8.html.

Förutom illamåendet så mår vi bra. Just nu är planerna för bröllopet under högsta prioritet och vi har nyss skickat iväg inbjudningskorten. Det som är kvar är att hitta en cateringfirma som man kan beställa endast enskilda rätter från, vet ni någon så får ni gärna meddela oss!

Nu ska jag försöka äta lite, sedan gå en promenad med Svante (Kolla in hans facebook!).

/Felicia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar