måndag 21 juni 2010

Vecka 9

Idag går jag in i 9:e veckan i graviditeten. Illamåendet har börjat bli mer hanterligt så just nu mår jag faktiskt riktigt bra. Bild på magen kommer efter Vasilis har kommit hem från jobbet så han kan ta ett kort. :)
Detta är vad som händer med bebis
en just nu:
"Din bebis är nu stor som en genomsnittlig grön oliv. Ländgen
huvud till stjärt är nu 22-30 mm och väger c:a 3 gram. Trots att din bebis är mycket liten så börjar den alltemer att likna en människa. Ryggen rätas ut och svansen krymper. Huvudet är fortfarande oproportionerlig stort i förhållande till resten av kroppen.

Bebisens ögon är redan väl utvecklade och täcks av ett skyddande membran, och ögonlock som öppnas och stängs är fortfarande några veckor avlägsna.

Vid den här tiden börjar också bebisen att göra små rörelser för att träna sina muskler. De är ännu för små för att du ska kunna känna dem men om du gör ett ultraljud så kan du förmodligen se dem. Armar och händer utvecklas snabbare än ben och fötter på det här stadiet.

Det är fortfarande inte möjligt att se skillnad på pojkar och flickor eftersom de externa delarna av könsorganen ser mycket lika ut. I vecka 9 kan man tydlig se fingrarna." Se länken: http://www.blimamma.se/gravid-vecka-9.html

I lördags hade vi grillning med Cassandra, Emil och Stamos. Vi grillade lamm, tigerräkor, potatis och hade en sallad till det - super gott! Vasilis tog några imponerande bilder:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar