fredag 11 januari 2013

Fredag... igen :)

Jahapp, nu var det fredag igen. Jag har inte skrivit mycket på uppsatsen idag. Känner mig så grymt omotiverad, vill bara ha det överstökat och bara få ett godkänt så jag kan släppa det här nu och invänta bebis! :)
Vi har kikat på ny barnvagn, jag var inte nöjd med den liggvagnen vi hade till Elias (Kronan vagn med fasta hjul), kände mig så himla klumpig och ivägen med den när man var ute och gick, skulle fika, gå och handla osv. När han började sitta i vagnen köpte vi en bugaboo gecko begagnad och använde endast sittdelen till den. Den är jättesmidig och lätt, har varit toppen verkligen (förutom i snö), men den känns ranglig och jag vill inte använda liggdelen till den för en nyfödd bebis. Så, jag har tittat runt på olika nya vagnar och fastnade tillslut för Kronan duo S och Emmaljunga Ozone. Nu har vi bestämt oss för en Emmaljunga Ozone vagn och jag är sååååååå glad. Vi ska bara välja färg, sen ska vi beställa den!! Wiiie! Det börjar dra ihop sig nu så vi måste nog beställa vagnen typ nu så den hinner komma innan bebis, jag har för mig att man får räkna med ca 2 månader innan leverans. Det blir dyrt med en ny vagn, det kommer verkligen att svida att se pengarna försvinna från sparkontot. Men vi tänker att det inte blir så mycket dyrare än att köpa en begagnad ändå, tvärt så verkar begagnade Ozone vagnar från 2010 med liggdel gå på runt 5000 kronor, vi kommer lägga ut max 8500 för en ny, säljer vi vår vagn och får 5000 för den har vi bara lagt ut 3500 för vagnen totalt. Nu vet vi ju inte om vi kan få så mycket för den, men oavsett så tror jag det kommer gå på åtminstone plus - minus - noll.

Ni kanske har märkt att det har börjat dyka upp lite bilder på bloggen, har äntligen hittat ett smart sätt att få över mina bilder från telefonen till datorn, nämligen Dropbox. Därför kommer det att dyka upp blandat med gamla och nya bilder här på bloggen.

Idag är jag i vecka 28 (27+5), snart går vi alltså in i sista trimestern och det märks. Jag har börjat svullna om benen och fötterna, har ont i ryggen, höfterna, knäna, kommer inte upp från soffan själv, kan inte ta på mig strumporna själv, det är obekvämt att sitta, stå, ligga osv... Alla åkommor kom betydligt tidigare den här graviditeten än förra och känns betydligt värre, det märks att kroppen tagit en del stryk efter första graviditeten. MEN det är så himla mysigt på samma gång, helt klart värt alla krämpor. Lilleman bökar runt i magen hela dagarna och nätterna, det börjar bli trångt där inne nu och det märks verkligen. Sen är det mysigt att se magen som är så stor och rund. :)

Här kommer lite bilder på magen, den första är tagen från början av graviditeten, minns inte vilken vecka men jag tror att det är runt vecka 7 eller 8, den andra är från vecka 15 och den tredje är en bild som redan ligger här på bloggen från vecka 26+2.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar