onsdag 9 februari 2011

11 dagar efter BF och undersökning

Idag har det gått 11 dagar sedan det beräknade förlossningsdatumet. Idag var vi på SÖS på en såkallad 41+3 kontroll (vecka 41 + 3 dagar) där vi gjorde ultraljud; vi kollade fostervatten, hjärtat och om barnet tränade sina lungor, men vår bebis låg såklart och sov så vi fick inte se om den tränade lungorna eller inte (så fort smeten man har på magen var borttorkad vaknade självklart bebisen och började böka runt jätte mycket).
Sedan kände läkaren på min livmodertapp om den var mogen, om den hade mjuknat kunde hon stimulera den på något sätt så förlossningen skulle kicka igång. Tyvärr var min tapp helt omogen så man kan i dagsläget inte göra någonting för att skynda på processen. :(
Sedan fick vi sitta ett tag med CTG och kolla barnets hjärtljud och även mäta magen efter eventuella sammandragningar. Under CTG:t fick jag jätte ont i magen vid ett tillfälle och man kunde se på kurvan att det troligen skedde en sammandragning då - vi får hålla tummarna för att det är tappen som håller på att mogna till sig!

Det mesta såg bra ut, förutom att jag inte var mogen, sedan var det en kurva under CTG:t som läkaren skulle kolla på, men hon trodde inte att det var någonting konstigt. Vi fick även en tid för igångsättning om inte det hela hinner sätta igång innan dess. Hon varnade för att igångsättningen kan ta ett bra tag i vissa fall, ibland runt två dygn, och att man i början av hela arbetet inte behöver märka av att det satt igång, så vi får ladda med lite böcker och annat tills dess om det blir aktuellt. Vi kommer inte att gå ut med datumet för igångsättning här, utan vi meddelar vänner och familj när vi är påväg in till SÖS för att inte bli nedringda av alla dagen innan för att kolla hur det känns och sådär, vi vill nog helst vara för oss själva dagen innan och ta det lugnt. :)

Vasilis är hemma, han tog komp för dagen och bestämde sig för att följa med hem efter undersökningen var klar för han kände sig lite krasslig, så nu ska jag dra ut honom på en uppfriskande promenad i solen så mår han kanske bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar